2012. október 11., csütörtök

Problámáid megoldása,saját életedet teszi könnyebbé....

                                                                       
A negatív képzelődés ellenszere!

A probléma
Az önbizalmadat romboló negatív érzelmek nagy része abból táplálkozik, hogy a problémás helyzetekben olyan dolgokat képzelsz el, amelyek valójában nincsenek. A negatív képzelődés tévútra visz, és ez csak fokozza és fenntartja a negatív érzelmeket.
A féltékenység erre az egyik legjobb példa. De beszélhetnék akár az előítéletekről is.
A képzelődés legnegatívabb hatása az, hogy rossz döntésekhez vezet, vagy akár a döntésképtelenséghez. Így pedig kedvezőtlen hatással leszünk másokra, és végső soron saját magunkra, a visszahatások által.
Nem könnyű az önpusztító képzelődésről leszokni, ha már a tudat erősen kondicionálódott az évek során. Ne feledd, minden gyakorlás! Amikor józan szándékod ellenére, akár tudattalanul ismételsz valami negatívat, akkor az is gyakorlássá válik.
Csak a példa kedvéért: a szétszórtság vagy a lustaság szintúgy gyakorlás eredménye. Tehát, erős az ellen gyakorlat, amin a hozzászokás ereje által nem könnyű változtatni.
A képzelődés csillapítására adok most egy hasznos tanácsot. Egyszerű lesz. Kérlek, fogadd meg!
A megoldás
CSAK a tényekre figyelj, arra, ami van!
Ahhoz, hogy jól tudj dönteni, elegendő információra van szükséged. Ráadásul valós információra, nem pedig csupán kitalált dolgokra. Ez a hozzáállás minden problémára érvényes. Legyen az egy emberek közötti konfliktus, vagy bármilyen nehéz helyzet közeledése. Gondold el, hogy ez most milyen formában igaz Rád nézve!
Melyek az aktuális problémáid, amelyek megoldásához több, valós információra van szükséged?
Melyek azok az információk, amelyek csak a képzeleted szüleményei?
Lehet, hogy mélyebben el kell gondolkodnod ezen, mert a képzelődéseink gyakran elhitetik velünk a valódiságukat. Minél többször gondolsz rá, annál hihetőbbé válik, és annál erősebben meghatározza a valóságodat. Ezt persze módszer szinten javadra fordíthatod a célkitűzésben - de most nem arról beszélek.
Látod? Bizonyos tudati cselekedetek egyik oldalon előnyösek, míg máshol hátrányosak. Érdekes!
Tehát, még egyszer a lényeg: Ne engedd, hogy a problémáid megoldásakor a tudatod valótlan információt hozzon létre, és megszilárdítsa azt. Csak a tényekből indulj ki, és a belőlük adódó lehetőségekből.
A negatív kitalációkat általában a múlttal vagy a jövővel kapcsolatos viszonyunk gerjeszti. Félelem, bűntudat, és a társaik...
Mi az, ami MOST van? - ez a fő kérdés. Innen tudsz jó irányba elindulni egy bölcsebb döntést hozva.
Ha így jársz el, nem csak sikeresebb leszel, de - ami a lényeg - annak is fogod Magad érezni!SOK SIKERT MINDENKINEK!!!wiccaanya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sok Sikert Kívánok Mindenkinek a Tudatos Élethez!wiccaanya