2015. június 25., csütörtök

Táltos

Nagyon szeretem, Tisztelem a lovakat!

Számomra megmagyarázhatatalanul vonzóak tudnak lenni, egyéniségek!
Van a sok kedves barátom közül sok, aki egyet ért velem.
Egyik drága barátom szavait osztom meg most velet, szeretettel!
Táltos, nevezzük így, mert én valóban így is szólítom, csodálatosan megfogalmazta, azt amit én éreztem, de nem tudtam elmondani szavakkal.
Olvassátok szeretettel drága barátaim!
,,A lovak több mint 300°-ban látnak maguk körül, de csak előre 65°-ban van térlátásuk, és nem látják azt, ami közvetlen az orruk előtt van.
Hierarchiában élnek, igénylik, hogy legyen vezetőjük, aki kordában tartja a ménest, és ha senki sem vállalja, ők maguk lesznek azzá. A lovasuk ilyenkor jobb, ha vigyáz, mert könnyen repülni fog, vagy kap pár harapást, vagy a ló nekinyomja a karámnak, falnak, vagy megrúgja, rátapos a lábára, stb. Egy fél tonnás állat már csontot, bordát tör.
Szükségük van társaságra, és nem feltétlen más lovakéra.
A lovak intelligenciája kimagasló, értelmesebbek a kutyáknál, és a szaglásuk is majdnem olyan jó.
Ezért kutyákkal, macskákkal is jól érzik magukat, ha nincs más ló.
A lovak, ha ménesben nőnek fel, akkor ott tanulják meg az alapszabályokat. Még a saját anyjuk is megrúgja őket (persze nem túl erősen), ha hülyék. Harapások, rúgások mindennaposak, véres sebek is előfordulnak.
Tisztelik az erőt, és bizony a dominánsabb lovak akár vágta közben is eligazítják a többieket - bekocsizásnál a fiatal példány gyakorta kap harapásokat, akár kisebb rúgást is az idősebbtől, ha nem úgy csinálja a dolgokat, ahogy kell.
Ami pedig a legfontosabb, nincsenek többé vadlovak, csak egy pici csoport. Minden más lófajta legfeljebb visszavadult (musztáng), de még ezek is sok évezrednyi emberi tenyésztés eredményei.
A lovat, amit ma ismerünk, az ember alkotta meg, ugyanúgy, mint a kutyát vagy a házisertést. A lovak sok évezreden át aszerint szaporodtak, hogy az emberek céljainak mind jobban megfeleljenek a tulajdonságaik.
Ezért a lovak képesek elfogadni az embert vezérüknek, és nem is bánják, ha szolgálniuk kell. Az a vérükben van. Büszkeség és segítőkészség!,, írója:Táltos




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sok Sikert Kívánok Mindenkinek a Tudatos Élethez!wiccaanya