2018. június 22., péntek

Megtisztulás ideje a Litha Nyári Napforduló ünnepe! Szeretettel várunk!

                           Tisztulj meg és kezdj tiszta lappal a
                                                             Litha-Nyári Napéjegyenlőség ünnep rituális mágikus erejével!     


-A keltáknak, mint az egyik legősibb európai népnek is egyik legszentebb ünnepe volt a nyári napforduló, s ezt a hagyományt követve gyűlt össze idén is ünnepelni több száz ember a világörökség részét képző Stonehenge-nél, az egyik legismertebb kelta druida szentélynél.
                                                   

Ma van a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka, amibe kicsit belekeveredik a 24-én esedékes Szent Iván-éj is.
Csillagászatilag június 21., néha június 22. a pontos dátum, az ünneplés pedig a kereszténység elterjedése óta rugalmasan változik június 21. és 24. között. A Nap most éri el éves útjának csúcsát, most áll a legmagasabban az égen, innentől megkezdődik a sötétségbe fordulás periódusa.
A kelta mitológiában Tölgyünnepnek, a Magyalkirály győzelmének hívják a nyárközép napját, amely egyben az egyik legfontosabb a Wicca boszorkányünnepek közül. Hagyományok, szokásos és mágikus bűbájok terén sok közös vonást mutat a téli Napfordulókor tartott Yule ünneppel. A címben említett Litha a gabona istennője, aki a bőséget, az örömöt, elevenséget és érettséget jelképezi, hozzá kapcsolódva pedig a tűz a változást és a megtisztulást is szimbolizálja.
Ahogy Yulekor, most is a tűznek jut a legfontosabb szerep: örömtüzeket gyújtanak ezen az éjen a világ sok táján a megújulás, a szenvedély és a világosság jelképeként, ezzel is segítve a Napot a sötétség elleni harcban.
Rituálék tekintetében pedig most jött el az ideje minden olyan praktikának, ami megtisztulással, gyógyítással és egészséggel, valamint szerelemmel és termékenységgel kapcsolatos!
                                                                               
A boszorkányos wicca praktikákból íme pici részlet az Árnyak könyvéből.
,,Ez az időszak bármely mágiának nagyon kedvező. A gyógyító, szerelmi és oltalmazó mágia különösen jól illik az alkalomhoz. A népi babonák szerint a tűz körül elfogyasztott cseresznye a gyermekáldást segíti elő, a tűzbe hulló üröm és kakukkfű betegségűző mágia, a termőföld körül körbehordozott fáklya pedig a termés bőségét hivatott növelni. Érdemes a szabadtéri szertartás tüze fölött gyógynövényeket kiszárítani, a tűzugrás pedig kiválóan alkalmas az energiák megújítására. (…) A szertartás előtt egy kis textilzsákot meg lehet tölteni levendulával, kamillával, orbáncfűvel, vasfűvel és egyéb, nyár derekán virító gyógynövényekkel. Gondolatban küldjük át összes gondunk, szorongásunk, félelmünk, betegségünk ebbe a zacskóba, majd kössük be a száját szorosan egy vörös zsineggel. A szertartás idejére helyezzük a zacskót az oltárra, majd közben dobjuk a máglyára.,,
Hétköznapi nyelvre lefordítva:  tüzet gyújtunk, elmerülünk  a táncoló lángok látványában, elengedjük a minden rosszat és koncentrálunk a jó dolgokra, és ha más nem, is,mert nem hiszel benne talán, semmit nem veszítesz,az idő bebizonyítja majd a hitetleneknek is, hogy vannak ,,csodák,,és ha más nem is hitetlen lévén  lesz egy kellemes, barátságos estéd, tehát csak is nyerhetsz!
-Szükséged van a Tisztító tűz varázslathoz
-Egy fehér szövet zsákocskára 20X30 cm,amit te magad Piros filccel vagy tollal kidíszítesz az Istenek Tiszteletére és,szükség van még
-20-30 cm Piros selyem szalagra
-Gyógynövényekre ami a nyárközép tájékán szedhetők is, de ha nincs kedved szedni meg is veheted az a lényeg, hogy ne szárított formájában vásárold meg a gyógynövény boltokban! (Kamilla, levendula,kakukkfű,orbáncfű legnagyobb mágikus erővel bíró gyógynövény a nyári napforduló napján,éjjelén amikor amúgy is háromszorosára nő minden gyógynővénynek az ereje! Ilyenkor szedj gyógynövényeket és hidd el jól jársz! Szügséeged van még
- vízre....
-egy kanál sóra....
-papír zsebkendőre
-szabad akaratod szerinti virág vagy virág füzér, az a lényeg neked örömet okozzon és az Isteneknek boldogan ajálsz majd fel a magaddal hozott virágot.Én a mezei virágokat szeretem tiszta szívből,mert  a mezei virágok a Földanya energiájával van megáldva!
Szeretettel várok mindenkit!
Jelentkezni már ma is lehet, ha szeretné tenni valamit önmagadért ez a mágikus varázslat erre a legjobb alkalom!
Szabad akaratod dönt, mert minden csak lehetőség addig amíg nem élsz vele!
-Tisztító tűz mágia részvételi díja. 5 font/fő
2018 Junius 22-én 16.00
Brighton Pier   
Airways i360 Lower Kings Road Brighton BN1 2LN
Maradok tisztelettel:Fehérvári Judit Shizel Wicca Főpapnő
Élettanácsadó,spirituális személyiség fejlesztő,terapeuta
Áldásom s szeretetem vezessen titeket saját utatokon, szívből kívánom minden drága léleknek!

                                                                               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sok Sikert Kívánok Mindenkinek a Tudatos Élethez!wiccaanya